ulamii
paw: 314+225−(413−223)
3 gru 15:54
Jerzy:
I gdzie tkwi problem ?
3 gru 15:55
paw: jak nie chcesz nie pomagaj.
3 gru 15:57
paw: pomoże ktoś inny?
3 gru 15:58
Jerzy:
Jesteś po prostu leniem, a takim nie pomagam.
3 gru 15:59
malaczarna: wspolny mianownik
3 gru 15:59
Jerzy:
Słyszałeś coś o liczbach mieszanych i ich zamianie na ułamki ?
3 gru 16:00
paw: A wspólny mianownik to bd 60czy mniejszy?
3 gru 16:00
paw: Jurek to nie spamuj i nie pomagaj.
3 gru 16:01
Jerzy:
Tak,wspólny mianownik,to 60.
3 gru 16:02
paw: o to mi chodziło. dziekuje
3 gru 16:03
paw: A napiszę mi ktoś całość? Bo nie wiem czy mam dobrze?
3 gru 16:07
Jerzy:
Napisz, poprawimy ewentualne błędy.
3 gru 16:07
paw: Ale Ty jestes
3 gru 16:09
Jerzy:
Kuźwa. .... to mnie ma się chcieć pisać, a tobie nie. Chcesz po prostu gotowca,a nie pomocy.
Spadaj.
3 gru 16:11
paw: wypad stad
3 gru 16:12
paw: wynik to 35960
3 gru 16:14
Jerzy:
Już spadam i przepraszam,że chciałem ci pomóc.
3 gru 16:16
Tymek: | | 59 | |
13/4+15/5−(13/3−8/3)=65+4820−5/3=113/20 − 5/3 = 339−10060 =239/60 = 3 |
| |
| | 60 | |
3 gru 16:46
Tymek: może kolega z podstawówki i dlatego nie wie, dzieci mają przecież Neta...
3 gru 16:47
PW: Jeżeli z podstawówki, to niech wytrze język o wycieraczkę, to pomaga zrozumieć, że świat nie
należy do wyszczekanych nierobów.
3 gru 16:54
Mila:
Tymku, ułamki piszemy tak:
U {licznik} {mianownik} , bez tych spacji. Wychodzi tak:
3 gru 16:54