pochodna
pochodna: jak obliczyc pochodna exsinx?
3 gru 14:36
ICSP: = exsinx * [sinx + xcosx]
3 gru 14:38
Jerzy:
f'(x) = esinx*(sinx + xcosx)
3 gru 14:38
Jerzy:
Oczywiście w wykładniku ma być: xsinx
3 gru 14:39
pochodna: a moglby mi ktos powiedziec skad to (sinx + xcosx)? czy to ze wzoru na pochodna funkcji
zlozonej? bo juz sam nie wiem
3 gru 14:49
Mariusz:
Pochodna funkcji złożonej a później pochodna iloczynu
3 gru 14:51
Jerzy:
Tak, to jest funkcja złożona: h(x) = ef(x) , gdzie: f(x) = xsinx ( iloczyn funkcji)
3 gru 14:52
Jerzy:
(xsinx)' = sinx + xcosx
3 gru 14:53