liczby zespolone
student: Cześć, czemu arg(z
3) = 3arg(z)+2kπ

Z góry dziękuję za sensowne wyjaśnienie − ja za nic nie
wiem czemu ta 3 z wykladnika przed argument wychodzi....
3 gru 01:24
student: :(
3 gru 02:07
PW: Jest takie twierdzenie:
|z1|(cosφ1+isinφ1)•|z2|(cosφ2+uisinφ2)=|z1|•|z2|(cos(φ1+φ2)+isin(φ1+φ2)),
co "słowami" wypowiada się potocznie:
Iloczyn dwóch liczb zespolonych oblicza się mnożąc moduły i dodając argumenty.
3 gru 10:10
PW: Korekta: we wzorze przyplątała się niepotrzebna literka "u" (sąsiadka "i" na klawiaturze −
wcisnęły się jednocześnie), ale przecież wzór znasz
3 gru 10:31
student: nie widzę powiązania...
3 gru 16:08
Mila:
z3=z*z*z
3 gru 16:21
PW: student, rozczarowałeś mnie.
3 gru 16:36