matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg zbieżny
kasia:
Zbadaj czy ciąg jest zbieżny. an=(1+1/n) do potęgi (−1)
n
Obliczyłam dwa podciagi. Dla n=2k i n=2k+1. W obu przypadkach granicą wyszła mi 1, a więc lim an=1. Czy to dobry wynik?
2 gru 21:25
Adamm:
tak
2 gru 21:26