Działania na logarytmach part 2 :(
7dayz: Jakby ktos mial czas
:
Oblicz: 1/2log2(6)+log4(20)−3log8(√15)
+nie wiem co zrobic nie wychodzi mi za bardzo doszedlem do momentu:
1/2log2(6)+log2(20)/2−log2(√15)
2 gru 19:42
7dayz: Bylbym bardzo wdzieczny
2 gru 19:46
Maciess: Rozwiązuje
2 gru 19:52
Maciess: 1/2 log
2 (6)+log
2(20)/2=1/2(log
2(6)+log
2(20))=1/2(log
2(120)=log
2(
√120)
| | 120 | |
log2(√120)−log2(√15)=log2√ |
| =log2(√8)=1/2*log2(8)=1/2*3=3/2 |
| | 15 | |
2 gru 19:56
7dayz: Dziekuje ci bardzo za poswiecony czas, wczesniej tego nie zauwazylem

Jeszcze tylko jedna rzecz; jak mam 3=9
x to x=1/2? Prawda?
2 gru 20:13
Mila:
3
1=(3
2)
x
3
2x=3
1
2x=1
2 gru 20:33
7dayz: Dziekuje Mila, nie bylem pewny swojej odpowiedzi
2 gru 20:35