sg
salimali: naszkicuj wykres funkcji f(x)= cos√ I cos I −1
2 gru 19:08
Blee:
a czym jest ów tajemnicza funkcja 'cos'
2 gru 19:09
student: zacznij od dziedziny
2 gru 19:10
salimali: IcosI−1 ≥ 0
IcosI ≥ 1
cos ≥ 1 lub cos≤ −1
cos = 1 lub cos = −1
dobra dziedzina?
i co dalej cos1 no to wiadmo ale jak zrobic cos−1 ?
2 gru 19:17
Blee:
co to KURWA jest 'cos'

CO TO JEST

2 gru 19:20
Leszek: Napisz poprawnie wzor funkcji , taka funkcja nie istnieje ! !
2 gru 19:21
salimali: cosx sorry za pomylke ale mam nadzieje ze wiecie o co chodzi XD
dobra ta dziedzina?
2 gru 19:22
student: bedzie tylko cos0=1
2 gru 19:23
Leszek: Czyli to jest tak : f(x) = ( cos x)√ |cos x| −1 ? ? Czy jeszcze inaczej ? ?
2 gru 19:25
Blee:
oki ... skoro jest cos x tutaj ... to gdzie o 19:17 wyznaczyłeś DZIEDZINĘ

Bo ja jakoś
dziedziny nie widzę
2 gru 19:27
salimali: cosx=1
x= 2kπ
cosx= −1
x= π+ 2kπ
2 gru 19:29
Leszek: Dziedzina : | cos x| ≥ 1 ⇔ cos x ≥ 1 lub cos ≤ −1 ⇒ x = kπ ,
2 gru 19:32