Uzasadnij
jas0000: Uzasadnij że wynik jest liczbą naturalną
(√3 − 2√2 − √3+2√2)2
2 gru 17:38
ICSP: nie jest.
2 gru 17:40
jas0000: Ale jak to udowodnić
2 gru 17:43
ICSP: jak mam ci udowodnić coś co nie jest prawdą?
2 gru 17:45
ABC: (1+√2)2=3+2√2
2 gru 17:45
6latek: [(√3−2√2−(1+√2)][(√3−2√2−(1+√2)]= policz
2 gru 17:53
Mila:
(√3−2√2−√3+2√2)2=
=3−2√2−2*√(3−2√2)*(3+2√2)+3+2√2=
=6−2√9−8=4
2 gru 17:56
ABC: Mika przy twoim zapisie to i owszem, ale u niego jakby coś innego się podnosi do kwadratu
2 gru 18:00
2 gru 18:04
ABC: wniosek z tego taki, że różni ludzie różnie rozumieją porządek
2 gru 18:16
Mila:
Podejrzewam, że zapomniał napisać nawiasu }
2 gru 18:33