matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma k poczatkowych wyrazow ciagu arytmetycznego an=4n jest rowna?
krzysiek:
suma k poczatkowych wyrazow ciagu arytmetycznego an=4n jest rowna?
15 lut 12:27
ula:
a
1
+a
n
S
n
=
*r
2
a
1
=4 a
2
=8 r=8−4=4
4−4k
S
k
=
*4
2
15 lut 16:24
ula:
pomyliłam zamiast r to n czyli k
4−4k
S
k
=
*k
2
15 lut 16:26