Oznaczenia
Dziel: Wytłumaczylibyście oznaczenie?
lim a
n = 0 ⇔ lim |a
n|= 0
n→
∞ n→
∞
Dowód danej równoważności wynika z natychmiast z równości ||a
n||=|a
n|
Co oznaczają
|a
n| i
||a
n||
2 gru 15:57
ABC: normalnie − bezwzględną wartość i bezwzględną wartość z bezwzględnej wartości
2 gru 15:58
Dziel: Za proste, bym uwierzył od początku. xD
2 gru 16:02
2 gru 16:04
Adamm:
Chodziło tutaj raczej o normę
2 gru 17:03
ABC: weźcie sobie zobaczcie w oryginalnej książce tej całej Janickiej są dwie kreski nierównej
długości to raz, dwa w przypadku normy gdy a
n należy np do przestrzeni funkcji całkowalnych z
kwadratem to ten zapis nie miałby sensu, czym byłoby |a
n| ?
Nie siejcie zamętu
2 gru 17:08