matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć pierwiastki zespolone
llor15:
Znaleźć pierwiastki zespolone:
√
i
pierwiastek 3go stopnia
2 gru 09:17
ICSP:
z =
3
√
i
z
3
= i z
3
+ i
3
= 0 (z+i)(z
2
− iz −1) = 0
i +
√
3
i −
√
3
z = −i v z =
v z =
2
2
2 gru 09:21