102015+1 | 102016+1 | ||
− | = | ||
102016+1 | 102017+1 |
(102015+1)(102017+1) | ||
= | + | |
(102016+1)(102017+1) |
(102016+1)2 | ||
− | = | |
(102016+1)(102017+1) |
(102015+1)(102017+1)−(102016+1)2 | ||
= | = | |
(102016+1)(102017+1) |
102015+102017−2*102016 | ||
= | = | |
(102017+1)(102016+1) |
102015(1+100)−2*10*102015 | ||
= | = | |
(102017+1)(102016+1) |
102015*81 | ||
= | >0 | |
(102017+1)(102016+1) |
102015+1 | 102016+1 | ||
> | |||
102016+1 | 102017+1 |
a+1 | 10a+1 | ||
czy | |||
10a+1 | 100a+1 |
102015+1 | 102016+1 | ||
> | |||
102016+1 | 102017+1 |
a+1 | 10a+1 | ||
− | = | ||
10a+1 | (100a+1 |
(100a+1)*(a+1)−(10+1)2 | |
= | |
(10a+1)*(100a+1) |
100a2+100a+a+1−100a2−20a−1 | ||
= | = | |
(10a+1)*(100a+1) |
81a | ||
= | >0 | |
(10a+1)*(100a+1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |