matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stożek
Zielona:
Tworząca stożka jest dwa razy dłuższa od średnicy jego postawy. Jeżeli obwód podstawy jest równy a ,to pole powierzchni bocznej stożka wynosi....
1 gru 17:48
the foxi:
P
b
=πrl l=2*2r=4r ⇒ P
b
=4πr
2
a
2πr=a ⇒ r=
2π
P
b
=...
1 gru 18:17