liczba rozwiązań
Jov09:

Czy dobrze rozumiem to zadanie?
Niech f(p) będzie liczbą rozwiązań równania należących do przedziału <0,2π>
Naszkicuj f(p)
tgx=p
1 gru 17:14
Jerzy:
Z jednym błędem.
1 gru 17:18
student: to jest jeden duży błąd
1 gru 17:24
Jov09: 2 zamiast 1?
1 gru 17:40
Adamm:

f(p) = 2 dla p∊R\{0}
f(0) = 3
1 gru 17:42
iteRacj@:
1 gru 17:43
Jov09: Dziękuję za pomoc
1 gru 17:45
Jerzy:
Dołóż kropkę dla x = 0 ( chociaż na upartego nie musisz)
1 gru 17:45
iteRacj@:
@Jerzy ja mam dołożyć tę kropkę? nie mam osi OX
1 gru 17:49
Jov09:

A dla sinx=p to by było tak?
1 gru 18:05
Adamm: tak
1 gru 18:19