matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kongruencja
ania:
Rozwiąż układ kongruencji x mod 7 = 5 x mod 11 = 6
1 gru 14:19
Adamm:
x mod 11 = 6 ⇒ x mod 77 ∊{6, 17, 28, 39, 50, 61, 72} ale x mod 7 = 5, więc x mod 77 = 61
1 gru 14:35