Relacje i klasy abstrakcji, liczba Bella
Franek: Narysowc przykladowy graf relacji równowaznosci w zbiorze X = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7},
która ten zbiór dzieli na trzy klasy abstrakcji: jedna czteroelementowa,
jedna dwuelementowa i jedna jednoelementowa. Ile jest takich relacji
równowazniosci w tym zbiorze?
30 lis 22:18
Franek: up
30 lis 22:27
iteRacj@:

każda klasa abstrakcji w innym kolorze, strzałki pomiędzy różnymi elementami w dwie strony
30 lis 22:41
Pytający:
| | 7! | | | | | |
A jest ich |
| = | =105. |
| | 1!*2!*4! | | |
30 lis 22:58
Franek: Dziękuję ślicznie <3
30 lis 23:08