matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Gosia:
Ja mam takie pytanie, prościutkie.
1
log o podstawie 7 z
.
49
Muszę to zczaić na prostym przykladnie. pozdrawiam
14 lut 22:08
Godzio:
1
log
7
= x
49
1
7
x
=
49
7
x
= 49
−1
7
x
= 7
−2
x = −2
14 lut 22:11
Gosia:
dziękuję.
14 lut 22:12