prosze o wyjasnienie
prosze: Trzecia część liczby 3150 jest równa:
30 lis 18:43
prosze: 3150
30 lis 18:44
DM: | | 1 | |
trzecia część to inaczej |
| |
| | 3 | |
30 lis 18:44
6latek: 3150 :3= policz
30 lis 18:46
30 lis 18:46
Mila:
3
−1*3
150=3
149
Albo tak :
30 lis 18:47
6latek: no to inaczej
| 3150 | |
| = 3150−1= dokoncz |
| 31 | |
30 lis 18:48
iteRacj@:
ulubiony typ zadania zamkniętego na maturze podstwowej
(ulubiony przez CKE)
30 lis 18:48
prosze: dzieki
30 lis 18:48
Eta:
Będzie w tym roku na maturze:
Trzecia część liczby 3
2019 jest równa :
30 lis 18:51
Eta:
albo:
dziewiąta część liczby 32019 jest równa?
..................................
30 lis 18:54
Mila:
I jeszcze coś na 100− lecie niepodległości!
30 lis 18:55
iteRacj@:
A.12019
B.3673
C.32019
D.32018
30 lis 18:55
Eta:
No to na 100−lecie niepodległości
W trapezie odcinek łączący środki przekątnych ma długość 100
a długości ramion trapezu są równe 120 i 160
Oblicz długość odcinka łączącego środki podstaw trapezu
Teraz troszkę zmodyfikowałam do liczby 100
30 lis 19:10
an:
30 lis 23:30
Eta:
1 gru 00:03