jeszcze jedno do sprawdzenia :)
marynarz05: f(x)=log2x(x+1)
czy część wspólna to (0;12) u (12;+ ∞)?
30 lis 18:03
Pytający:
Część wspólna czego?
30 lis 18:10
marynarz05: po wyliczeniu
2x > 0
x> 0
2x =/= 1
x =/= 12
x+1 > 0
x > −1
30 lis 18:11
6latek: Ty nie rozumiesz zapisow
To nie jest rownanie . To jest zapis funkcji . f(x) =y
Masz narysowac wykres tej funkcji
30 lis 18:14
marynarz05: jak mam wyliczyć dziedzinę funkcji to też mam rysować wykres?
30 lis 18:16
6latek: No nie ale nalezalo wyraznie napisac ze masz do obliczenia dziedzine
30 lis 18:18
marynarz05: Tak, mój błąd. Ale już nie naskakuj na mnie tak jak w komentarzu powyżej, chyba każdy ma prawo
zadać pytanie.
30 lis 18:19
marynarz05: dobra, to ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy to jest dobrze?
chodziło o określenie dziedziny tej funkcji i nie wiem czy dobrą odpowiedź dałem
30 lis 18:23
6latek:

masz OK wedlug mnie
znak ≠ masz kolo wpisz a otrzymasz na tym pasku
30 lis 18:24
marynarz05: Ok, dzięki
30 lis 18:27