Przekątna kwadratu o polu P jest równa 10
ANNA: Przekątna kwadratu o polu P jest równa 10.
a) P=100√2
b) P= 100
c) P= 25√2
d) P=50
2)Obwód kwadratu opisanego na okręgu o promieniu 3 jest równy:
a)24 ,b)√12 c)36 d)6√2
3) Stosunek miar kątów wewnętrznych przy ramieniu trapezu równoramiennego,który nie jest
rownoległobokiem,jest równy 1:3 Miara kąta krótszej podstawie trapezu jest równa a)450
b)1350, c)600, d)1200
14 lut 22:06
Godzio:
1.
10 = a
√2
2.
6 = a
l = 4*a = 24
3.
135
14 lut 22:14
ANNA:
Dziękuję bardzo.

. GODZIO.
14 lut 22:23