Reguła d'hospitala
Dominik: Granica funkcji
Czy dobrze policzyłem granicę przy użyciu reguły d'Hospitala?
| | ex−e−x | | ex−e−x | | | |
lim |
| = ( |
| )' = |
| =2 |
| | x | | x | | 1 | |
x→0
30 lis 13:22
Jerzy:
30 lis 13:24
Dominik: To jeszcze jeden
| | x3−1 | | 3x2 | | 3 | |
lim |
| = |
| = |
| |
| | x2−1 | | 2x | | 2 | |
x→1
30 lis 13:28
Jerzy:
30 lis 13:29
Dominik: dziękuję
30 lis 13:30
jc: 3 razy zgubiłeś lim

Jak to ocenić?
30 lis 13:31
Dominik: pisałem w skrócie, wiem, że po każdym = powinno być lim x→a lub x→+/−∞
30 lis 13:37