matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłożenie wielomianu
Tosia:
W jaki sposób rozłożyć na czynniki taki wielomian? W(x)=2x
4
−13x
2
+6
30 lis 13:20
Jerzy:
Najpierw rozłóż : W(t) = 2t
2
− 13t + 6
30 lis 13:28
jc:
=(2x
2
−1)(x
2
−6)= ...
30 lis 13:30