Oblicz granicę ciągu.
Kamilka:
30 lis 11:55
Jerzy:
| | (n+1)32 | | (n+1)31 | |
Sn = |
| = |
| |
| | n31(n+1) | | n31 | |
i spróbuj teraz.
30 lis 12:06
6latek: | | 1 | | 1 | |
(n+1)32= (n(1+ |
| )32= n32*(1+ |
| )32 |
| | n | | n | |
n
32+n
31= n
31(n+1}
Twoja kolej
30 lis 12:08
Kamilka: Nie wiem co zrobić z tym nawiasem do potęgi 32 na górze
30 lis 12:13
Kamilka: | |
|  i co z tą potęgą 32? |
| n+1 | |
30 lis 12:16
Jerzy:
Popatrz 12:06
| | n+1 | | 1 | |
= limn→∞ ( |
| )31 = limn→∞(1 + |
| )31 = ... ? |
| | n | | n | |
30 lis 12:19
ABC: Kamilka przecież Jerzy ci wszystko rozpisał , to co u niego jest na końcu inaczej zapiszesz
30 lis 12:21
Kamilka: ooohh….. czyli granica to 1?
30 lis 12:22
Kamilka: Dzięki <3
30 lis 12:23
Jerzy:
30 lis 12:23
Kamilka:
30 lis 12:25