matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podzbiór płaszczyzny
Grze$:
narysuj podzbiór płaszczyzny A={(x,y) ∈ R
2
: y ≤ −
1
2
x+2 czy mógłby ktoś pomóc
30 lis 09:58
6latek:
Wraz z prosta y=−0,5x+2
30 lis 10:15
Jerzy:
To cała półpłaszczyzna pod tą prostą wraz z nią samą.
30 lis 10:15
K:
Narysuj prostą y=−
1
2
x+2 i zakreskuj półpłaszczyznę (łącznie z prostą) pod spodem
30 lis 10:16
Grze$:
dzięki
!
30 lis 10:59