matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gdzie A nalezy do zbioru N
Martyna:
Zapisz liczbe w postaci poteg a
x
, 5
√
5
=,5
3
√
125
=,16
3
√
8
=,8
3
√
16
=
29 lis 23:44
6latek:
5
√
5
= 5*5
1/2
= 5
3/2
30 lis 00:02