1 | 1 | 1 | ||||
(1 − | )(1 − | )....(1 − | ) | |||
22 | 32 | n2 |
1 | 3 | 2 | 4 | 3 | 5 | 4 | 6 | 1 | 6 | ||||||||||
= | |||||||||||||||||||
2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 2 | 5 |
1 | n+1 | 1 | ||||
n−ty wyraz ciągu = | → | |||||
2 | n | 2 |
1 | 52−1 | 4 | 6 | |||||
1− | = | = | ||||||
52 | 52 | 5 | 5 |
6 | n+1 | |||
A skąd wiadomo, że dla wszystkich od | będzie zachodziło, że | ? | ||
5 | n |
n+1 | ||
to wszystko sie skraca i zostaje | ||
2n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |