Granica górna
kasia: an=((−1)n +1)n czy ten ciąg jest ograniczony z góry? Wydaje mi się ze nie i ze jego granicą
górna to nieskończonośc. Czy nie jestem w błędzie?
29 lis 23:11
Adamm:
an=((−1)n+1)n ?
29 lis 23:17
kasia: Nie, tak jak napisałam.
29 lis 23:23
kasia: Ale ten, który Ty napisałes chyba też miałby granice gorna nieskończoność?
29 lis 23:24
Blee:
tak ... ten co napisałaś nie jest ograniczony z góry i podciąg tego ciągu będzie rozbieżny do
+∞
29 lis 23:25
Adamm:
a2n = 4n → ∞
29 lis 23:49
kasia: A ten, który napisał Adamm, chyba tez nie będzie ograniczony?
30 lis 07:47
Bleee:
Też nie będzie ograniczony
30 lis 08:31