matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne funkcji
Styna:
Oblicz pochodną funkcji f(x)=(x
x
)
x
29 lis 15:52
Blee:
(x
x
)
x
= x
x*x
= x
x
2
= exp[ ln (x
(x
2
)
) ] = exp[ x
2
*lnx ] licz pochodną z takiej oto postaci
29 lis 16:06