matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicować obszar i obliczyć jego pole ograniczone krzywymi
M:
y=x
2
, y=−x
2
x=1
29 lis 02:16
K:
∫
0
1
x
2
+x
2
=∫
0
1
2x
2
=|
2
3
x
3
|
0
1
=
2
3
29 lis 05:38
6latek:
29 lis 10:56