matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
mares:
Jaką siłą należy ciągnąć bloczek o masie m
1
=30kg tak aby połączony z nim bloczek o masie m
2
=40kg poruszał się w dol ruchem jednostajnym. Współczynnik tarcia 0,4. g=10 m/s
2
29 lis 00:44
Leszek:
Podaj rysunek ! !
29 lis 14:03