Wektor kierunkowy
Aaa: Wyznacz wektor kierunkowy prostej l:
x=4t
x=1+2t
T należy do R
28 lis 19:28
PW: Spróbuj jeszcze raz zapisać treść zadania, bez błędów.
28 lis 19:29
Aaa: Wyznacz wektor kierunkowy prostej l.
gdzie t należy do R
Te dwa równania są w klamrze. To jest cała treść
28 lis 19:34
Leszek: Chyba powinno byc : x= 4t, y = 1+2t , t nalezy do R
Popatrz do zeszytu lub podrecznika co oznaczaja wspolczynniki liczbowe ? ?
28 lis 19:34
Aaa: Właśnie nie, są dwa równania od x=... Skąd mój problem
28 lis 19:37
Leszek: Nie mozliwe , wowczas jest sprzecznosc np. t = 1 to x = 4 i x= 3
28 lis 19:39
ABC: a może to są dwa oddzielne przykłady: x=4t to jeden a x=1+2t to drugi?
28 lis 19:47
Jerzy:
Do Aaa.... nie pisz bredni.
28 lis 19:48
Leszek: Prosta istnieje na plaszczyznie naogol (x,y)
28 lis 19:49
ABC: no ale w mechanice, fizyce często zmienną niezależną jest t, a x− funkcją
28 lis 19:52
Leszek: Zgoda , wowczas jest plaszczyzna (t ,x) czyli tresc zadania jak zwykle jest nie precyzyjna ,
szkoda czasu ! !
28 lis 19:55