matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz równanie
qwerty:
rozwiąz równanie (m
2
+1)x=x
27 lis 22:06
PW:
... lub m=0 i x dowolna Odp. Dla m=0 rozwiązaniami równania są wszystkie x∊R, a dla m≠0 równanie ma jedno rozwiązanie x
0
=0..
27 lis 22:30