suma jest równa
jerzy: oblicz 113 +123+133+143=
27 lis 19:25
jerzy:
27 lis 19:27
jerzy:
27 lis 19:28
xxx: wyciagnij przed nawias 113
27 lis 19:30
Mila:
Czy to test wyboru?
27 lis 20:13
Mila:
8000
27 lis 20:16
Eta:
?
27 lis 20:20
ABC: może chodziło żeby połączyć (11
3+14
3)+(12
3+13
3) i ze wzorów że niby 25 okrągła liczba?
27 lis 20:27
Eta:
Bez kalkulatora a3+b3=(a+b)(a2−ab+b2)= (a+b)*[(a−b)2+ab]
to
25*[(11−14)2+11*14 +(12−13)2+12*13]= 25(9+154+1+156) = 25*320=8 000
27 lis 20:40
ABC: no coś w ten deseń
27 lis 20:47