f kwadrat
REX: miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f sa liczby −2 i 6 wobec tego osia symetrii wykresu
funkcji f jest prosta o rownaniu ;
27 lis 18:27
Blee:
REX ... cholera ... to są bardzo łatwe zadania, które spokojnie zrobisz jeżeli tylko zadasz
sobie odrobinę TRUDU i spojrzysz na teorię która jest na tej stronie
27 lis 18:35
Karo: Spróbuję wyjaśnić...

Oś symetrii paraboli przechodzi przez średnią arytmetyczną miejsc
zerowych, innymi
słowy, przez środek odcinka między nimi. W tym przypadku −2+6/2=2 , odp. to x=2
27 lis 19:53
Mila:

oś symetrii paraboli x=2
27 lis 20:21