Prawdopodobieństwo całkowite
seti: Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić prawdopodobieństwo całkowite?
Wiem że prawdopodobieństwo całkowite wynika z prawdopodobieństwa warunkowego.
Czy to oznacza że możemy je tak zapisać:
P(A)=P(A∩B1) + P(A∩B2) + ... + P(A∩Bn)
27 lis 17:20
seti: P(A) = P(A|B)*P(B)
czy P(A|B) i P(B) są zdarzeniami niezależnymi?
27 lis 17:59
seti: Czemu P(A∩B1) jest równe P(A)
27 lis 18:05
Blee:
jeżeli B1 = Ω to tak
27 lis 18:16
seti: Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego suma iloczynu prawdopodobieństw jest równa jest P(A)
27 lis 18:46
Bleee:
Zauważ czym jest suma zbiorów Bi Zauważ że nie mają części wspólnej i wyciągnij wniosek
27 lis 19:24
jhk: γδ∞
27 lis 19:46