matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
uczeń:
lnx x∊ (0, +
∞
)
27 lis 16:57
the foxi:
f(x)=lnx lim f(x) x→
0
+
=−
∞
f(1)=ln 1=0 f(e)=ln e=1 f(e
2
)=ln e
2
=2 ... lim f(x) x→
+
∞
=+
∞
27 lis 17:23