matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż tożsamość.4
DamON:
1/2−1/2sin4α=1/2(cos
2
2α−sin
2
α) 1/2−1/2sin4α=1−4sinαcosα/2 1/2−1/2sin4α=cos(45°+2α)sin(45°−2α) 1/2−1/2sin4α=2cos(15°+2α)sin(15°−2α)
26 lis 19:21
Maciess:
W pierwszych dwóch wydaje mi się, że to nie są tożsamości
26 lis 21:59