matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Malgosia:
dane sa liczby x=0,(45)oraz y=0,1(36).znajdź rozwiniecie dziesiętne liczby x−y.
14 lut 17:21
Eta:
45
x= 0,(45)=
99
136
y= 0,1(36)=
990
45
135
450
136
315
x −y=
−
=
−
=
= 0,3(18}
99
990
990
990
990
14 lut 20:36