Wyznaczyć styczne do wykresu funkcji f w punkcie P
pawel: Wyznaczyć styczne do wykresu funkcji f w punkcie P:
f(x) = √3 x, P = (x0, 2);
| | 1 | |
obliczyłem f'(x) i wyszło |
| |
| | 3 3√x2 | |
ale jak obliczyc x0?
25 lis 18:47
Jerzy:
Jaka jest funkcja ?
25 lis 18:50
Eta:
f(x)= ... ...napisz porządnie wzór tej funkcji
25 lis 18:50
pawel: aj przepraszam wzor funkcji 3√x
25 lis 18:51
Jerzy:
3√x0 = 2
25 lis 18:55
pawel: dziękuję, omyłkowo podstawiałem wzor pochodnej zamiast zwykly wzor funkcji
25 lis 19:00