3√x−2 | 1 | |||
lim→8 | granicą jest | i pytam jak ? skoro w mianowniku mamy x−8 ? | ||
x−8 | 12 |
1 | ||
Wykres mi to potwierdził, ale wynik jest | zle to chyba pojmuje. | |
12 |
3√x − 2 | 3√x − 2 | 3√x2 + 3√x*2 + 4 | |||
= | * | = | |||
x−8 | x−8 | 3√x2 + 3√x*2 + 4 |
x − 8 | 1 | |||
= | = | |||
(x−8)*(3√x2 + 3√x*2 + 4) | 3√x2 + 3√x*2 + 4 |
x2 − 4 | ||
Ile wynosi granica : limx→2 | ? | |
x − 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |