matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Agata:
Oblicz wysokość h proszę o szybką pomoc!
14 lut 16:58
driver:
tg 60
0
=
h
x
tg30
0
=
h
x+50
h
x
=
√
3
h
x+50
=
√
3
3
h=x
√
3
3h=
√
3
(x+50)=
√
3
x+50
√
3
3x
√
3
−x
√
3
=50
√
3
2x
√
3
=50
√
3
x=25 h=.......
14 lut 18:28