matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaka jest pochodna x* sinx?
pawel:
Jaka jest pochodna x* sinx?
25 lis 15:50
Leszek:
f(x)= x*sinx , dziedzina x= R Pochodna : f '(x) = 1*sin x + x * cos x , na podstawie wzoru na pochodna iloczynu funkcji
25 lis 15:53
pawel:
dziekuję
25 lis 15:54