Wyznaczyć dziedziny podanych funkcji oraz wyznaczyć pochodne tych funkcji i i
arek: Wyznaczyć dziedziny podanych funkcji oraz wyznaczyć pochodne tych funkcji i ich
dziedziny. Jaka jest ogólna zależność między Df i Df'?
f(x)=2x+3sinx+xπ+2Inx−3x4
f(x)=2x*3sinx−2x3*log2 x
czy ktoś mógłby podpowiedzieć jak zabrać się za takie zadanie?
25 lis 15:48
Leszek: Dla pierwszej funkcji : f '(x) = 2x ln 2 + 3 cos x + π xπ−1 +2/x −12x3
D= R+ − {0}
25 lis 15:59
Jerzy:
a) f'(x) = ln2*2x + 3cosx + πxπ−1+ 2/x − 12x3
25 lis 16:06