matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Grzesiekk:
Cześć ,macie może jakieś zadanka z obliczania pochodnych (przykłady) moje zasoby z podręcznika się skończyły ,a chciałbym się jeszcze sprawdzić na czymś. Mogą być trudniejsze przykłady
Z góry dziękuje
25 lis 14:50
Blee:
https://wit.uber.pl/pliki/ID%20Semestr%20I/Analiza%20Matematyczna/Ksiazki/Krysicki.Wlodarski.-.Analiza.matematyczna.w.zadaniach.cz.I.pdf
"stare ale jare"
25 lis 14:55
jc:
[ ln(x+
√
1+x
2
) ] ' = ... [cos 2x cos 5x] ''' = ...
1
[
] ''' = ...
x
2
+5x+6
25 lis 14:57