matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Procenty
Kasia:
W ciągu trzech lat wiek Ani Basi i Cecylii wzrósł odpowiednio o 15%, 20% oraz 30%. Oblicz o ile procent wzrosła średnia wieku tych dziewczyn.
25 lis 14:40
Blee:
x*15% = 3 y*20% = 3 z*30% = 3 wyznacz x,y,z
25 lis 14:56