matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
damian:
Rozwiaz rownanie: (1−i*tgα)z=(1+i*tgα) Prosze o pomoc
25 lis 13:39
grzest:
(1−i*tgα)z=(1+i*tgα)
1+i*tgα
z=
1−i*tgα
cosα+isinα
z=
cosα−isinα
e
iα
z=
e
−iα
z=e
2iα
, z=cos(2α)+i sin(2α).
26 lis 12:00