matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Kasia:
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi x
2
y=1 y=1 y=4
25 lis 13:24
jc:
dx
3+∫
1/2
1
x
2
25 lis 13:46
jc:
Oj, zmazałem 2.
dx
Pole = 3+ 2∫
1/2
1
x
2
25 lis 13:47