wykres
marrcin: Proszę o pomoc
Sporządź wykres
log przy podstawie 1/3
24 lis 20:56
Blee:
| | a | |
log1/3 |
| = log1/3a − log1/3b |
| | b | |
log
1/3 a = −1*log
3a = − log
3a
więc mamy:
y = log
1/3 3 − log
1/3 (x−2) = −log
3 3 − ( − log
3(x−2)) = log
3(x−2) − 1
a to chyba już wiesz jak narysować, prawda


Pamiętaj zacząć od dziedziny
24 lis 21:14
Eta:
| | 3 | |
y= −log3( |
| ) założenie x−2>0 ⇒ x>2 |
| | x−2 | |
y=−[log
33−log
3(x−2)]
y= log
3(x−2) −1 i x>2
Narysuj wykres
y=log
3x i przesuń go o wektor u=[2,−1]
24 lis 21:17
Eta:
No to ja "spadam" ....... dla
Blee
24 lis 21:18
marrcin: Bardzo dziękuję
24 lis 21:23