zad
matthew: Cześć
Mam takie zadanie:
| | −cos2x | | 1 | |
Wykaż, że wyrażenie |
| = tgx + |
| nie jest tożsamością. |
| | sinxcosx | | tgx | |
Zrobiłem tak:
| | 1 | | sinx | | sinx | | cosx | |
P = tgx + |
| = |
| + ctgx = |
| + |
| = |
| | tgx | | cosx | | cosx | | sinx | |
| | sin2x + cos2x | | 1 | |
= |
| = |
| |
| | cosxsinx | | cosxsinx | |
Bardzo proszę o sprawdzenie..
Z góry dziękuję
14 lut 16:27
matthew: ponawiam...
14 lut 19:33
matthew: ponawiam
14 lut 20:15
Eta:
ok
14 lut 20:24
matthew: Dziękuję za odpowiedz

tzn, ze nie jest tożsamością?
Mam jeszcze takie zadanie:
Pole wycinka koła o promieniu 3 cm jest równe 2cm
2. Oblicz miarę łukową kąta środkowego tego
wycinka.
| | α | |
Znam tylko wzór na miarę łukową odcinka: l = |
| * 2πr |
| | 360o | |
Bardzo proszę o jakąś podpowiedż małą
14 lut 21:41
Godzio:
| | α | |
Pw = |
| * πr 2 to na pole wycinka  |
| | 360o | |
14 lut 21:47
14 lut 21:48
Eta:
Godzio już Ci napisał
14 lut 21:49
Godzio: Co my z nim mamy
14 lut 21:53
Eta:
Co mamy?
"urwanie głowy" i
"palpitacje serca" ...nawet w Walentynki
14 lut 21:56
Godzio: hehe
14 lut 21:57
Eta:
Godzio zobacz swój błąd w nicku "saas"
14 lut 21:58
matthew: hmm... czyli będzie tak?
2 = U{α}{360
o) * 9π
3,14α = 80
α ≈ 25,5
Dziękuję za odpowiedz

"urwanie głowy", "palpitacje serca"? mmm dziękuję, to mi schlebia

to tak na walentynki... jak czule
14 lut 22:19
Eta:
14 lut 22:30
Godzio:
matthew a ty nie startujesz jutro z feriami

?
14 lut 23:30
matthew: ja mam ferie cały rok !
15 lut 00:40