pierwiastek
jagoda: witam , nie wiem jak to mam zapisać więc postaram się opisać to zadanie
jest jeden duży pierwiastek a pod nim kreska ułamkowa i na jej górze jest w nawiasie −2 do
potęgi 3 i jeszcze do potęgi −2 razy −2 do potęgi −2
na dole w mianowniku jest −2 do potęgi −1 razy −2 do potęgi −3
Kochani wiem ,ze przesadziłam ale nie mam nikogo kto może mi pomóc a ja nie wiem jak to napisać
jak możecie to pomóżcie.
mam zaliczenie w poniedziałek
dzięki
24 lis 16:48
Jerzy:
| [(−2)3]−2*(−2)−2 | |
| |
| (−2)−1*(−2)−3 | |
Tak ?
24 lis 17:06
Mila:
Trudno odczytać o co chodzi.Daj na wrzutę.
| ((−2)3)−2)−2*(−2)−2 | |
| takie wyrażenie pod pierwiastkiem? |
| (−2)−1*(−2)−3 | |
albo napisz z jakiego podręcznika .
24 lis 17:08
k:
A może tak?
| | [(−2)3]−2*(−2)−2 | |
√ |
| |
| | (−2)−1*(−2)−3 | |
24 lis 17:13
Jerzy:
| | (−2)−8 | |
= √ |
| = √(−2)−4 = √1/16 = 1/4 |
| | (−2)−4 | |
24 lis 17:19
24 lis 18:00