z
Jak: Nauczyciel z matematyki powiedział aby sprawdzić ile to
2100 sekund. To miesiąc czy rok? tak w przybliżeniu
23 lis 16:50
ABC: to więcej niż szacowany wiek Wszechświata
23 lis 16:58
Blee:
60 sekund = 1 min
60*60 sekund = 1 godzina
60*60*24 sekund = 1 dzień
60*60*24*365 sekund = 1 rok
60*60*24*365 < 2
6*2
6*2
5*2
9 = 2
26
23 lis 17:13
xyz:
1 rok ma 365 dni (tak naprawde to 365,25 bo jeszcze rok przestepny ale to nieistotne)
1 dzien ma 24 godziny
1 godzina ma 60 minut
1 minuta ma 60 sekund
Dlatego
1 rok ma 365*24*60*60 sekund = 31 536 000 sekund
czyli to tylko 31 milionow 536 tysiecy
natomiast chociazby 231 to ponad 2 miliardy
23 lis 17:17